2012. január 20., péntek

Avatópéntek

Ahoy!

Most, hogy elérkezett a friss, ropogós 2012, úgy döntöttem, blogot nyitok.

Mint alternatív külsejű emberi lény, eléggé csalódtam a hazai goth és dark irányzatok informálásában. Az a helyzet, hogy a legtöbb oldalon ott virít egy kimásolt szakdolgozat, arról, hogy mi is az igazi goth szubkultúra. néhány hónap alatt további cikkeket leltem a témával kapcsolatban (magyarul főképp, hogy mi is a nagy helyzet) az eredmények elég szomorúak.


. Amit eddig újságok weboldalain találtam, abból a következők kerültek a netes napvilágra:
- Sátánista
- Nekrofil, vagy minimum perverz
- MINDIG fekete
- Szadista, gyerekevő
- Minden sarkon téged követ
- Ja, és udvariatlan.

mi is van külföldiával? Amerikában dettó általánosítanak, de vannak dark illetve goth szervezetek, akik jelét se mutatják a fentieknek. Aki figyelmesebben utánajárt a témának, találkozhatott Sophie Lancaster ügyével. Ja,hogy magyarul sehol sincs erről tudósítás? Itt-ott megemlítik más bloggerek, de ez valamiért kimarad a szidalmazó emberek látóköréből. Aki tán nem olvasta, anno egy fiatal lányt és a barátját megtámadta egy csapat részeg tizenéves, és úgy megverték őket, hogy a lány a kórházban belehalt a sérülésekbe.


Node, mi ebből a felfogni való? Elsősorban azoknak az embereknek szól, akik megvetnek másokat, mert nem vagyunk azonosak emberiség szintjén, hogy sosem szabad a külső, faj, vallás stb. miatt ítélkezni, mert ugyanúgy ők is lehetnének áldozatok, azokká válnak, akiket ők maguk bántottak, taszítottak el maguktól. Európai statisztikák szerint Magyarország a legantiszemitább országok között a dobogós első helyet foglalja. Nem a németek, nem a lengyelek, ahol milliókat öltek meg a világháborúk alatt. Hogy miképp van ez, erről nem tudok, de speciel én szeretném, hogy ne így legyen.
Akik meg igazán ki vannak ezeknek téve, nem árt, ha vigyáznak magukra. Én a saját példámmal élve éjszaka nem igazán közlekedem egyedül, és mindig előre megtervezem, merre megyek, így nehezítve a dolgát annak, aki mégis kiszemelne, plusz egyéb módszerek.

Minden paranoia vagy naivitás nélkül állítom, hogy nem árt az óvatosság, ismerkedésnél pedig megéri kedvesnek és udvariasnak lenni. Ennyi volt egyenlőre, következő bejegyzésig összeszedek néhány véleményt   az ismerkedésről, nemcsak leendő barátokkal, hanem olyan új családtagokkal, de elsősorban a partnerek családjával kapcsolatban, hogy mit és hogy a legérdemesebb csinálni.

Maradékok: A S.O.P.H.I.E. alapítvány hivatalos oldala: http://www.sophielancasterfoundation.com/

Legközelebb: Ismerkedés, mindennemű sikoltozás nélkül

Jó hétvégét mindenkinek! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése